Ingrediënten
- 2 kg riblappen
- 2 el plantaardige olie
- 2 grote uien
- 2 tenen natte knoflook
- 500 ml runderbouillon
- 2 a 3 takjes rozemarijn
Variatietips
- Lekker met aardappel puree en rode kool of gewoon met stokbrood en een frisse salade.
Bereiding
Stap 1
Snijd de riblappen in blokjes van ca 4 cm. Verhit olie in een grote pan. Bak het vlees in porties bruin en haal daarna het vlees uit de pan.
Stap 2
Doe de uien in de zelfde pan en fruit ze tot ze gaar zijn en voeg dan de knoflook toe.
Stap 3
Leg het vlees met vleesnat terug in de pan en doe de bouillon en de rozemarijn toe.ca 1 uur en 30 min laten sudderen.
Stap 4
Daarna nog 45 minuten zonder deksel laten sudderen tot het vlees lekker zacht is en de saus ingedikt.
Stap 5
Voor het opdienen even de rozemarijn verwijderen.
Stap 6
Variatietips
- Lekker met aardappel puree en rode kool of gewoon met stokbrood en een frisse salade.