Ingrediënten
- 2 sjalotjes
- 500 gram tot 1 kg champignons
- 100 gr boter
- 100 gr bloem
- bouillon (kookvocht van mosselen)
- 1 citroen (mag je weglaten)
- 1 room
- 2 kg mosselen
- 2 uien
- 1 groene selder
- 2 wortels
- zout en peper
- peterselie
Bereiding
Stap 1
Doe de mosselen in een grote kookpan met de stukken ui, wortel, selder, groente bouillonblokje en laat op een hevig vuur openkoken.
Stap 2
Haal de mosselen uit de schelpen. Zeef het kookvocht (de bouillon).
Stap 3
Pel het sjalotje en snipper fijn. Snijd de champignons in plakjes. Stoof ze in de boter.
Stap 4
Voeg al roerende de bloem toe en leng aan met de bouillon, laat doorkoken.
Stap 5
Breng op smaak met citroensap, peper, zout en de room. Doe de mosseltjes erbij.
Stap 6
Laat nog even verwarmen. Garneer tenslotte met de grof gehakte peterselie.