7 juli 2005
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg asperges
  • 2 a 3 eieren
  • 100 a 200 gram gerookte spekblokjes
  • 2 a 3 sneden brood
  • 2 el pijpajuintjes
  • rucola salade
  • halve ui (dressing)
  • 1 ei (dressing)
  • 2 dl maïsolie (dressing)
  • 0.5 dl azijn (dressing)
  • peper en zout
  • 1 el mosterd (dressing)

Variatietips

  1. Voeg eventueel nog wat kaasblokjes bij de salade.
  2. Je kan er ook pasta onder mengen of rijst.

Bereiding

Stap 1
Schil de asperges, kook ze gaar en laat ze afkoelen.

Stap 2
Kook ondertussen de eieren hard en snij ze in blokjes.

Stap 3
Bak de spekblokjes krokant in wat boter of olie. Neem ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Stap 4
Snijd het brood in dobbelsteentjes en bak ze goudbruin in het spekvet.

Stap 5
Bereid de dressing: maal de ui, het ei en de mosterd fijn in de keukenrobot. Voeg geleidelijk de olie en vervolgens de azijn toe. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6
Snij de asperges in stukjes en doe ze in een kom samen met spekblokjes, broodblokjes, eiblokjes, pijpajuintje en rucola. Meng voorzichtig en giet het sausje erover.

Variatietips

  1. Voeg eventueel nog wat kaasblokjes bij de salade.
  2. Je kan er ook pasta onder mengen of rijst.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten