7 juli 2005
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • macaroni
  • uitje
  • tomatensap
  • bloem
  • gehaktballetjes
  • paprikapoeder
  • laurierblaadje
  • maggi
  • peper
  • bouillonblokje
  • geraspte kaas

Variatietips

  1. Voor een vegetarische variant, wat ik lekerder vind, laat je de gehaktballetjes achterwege.
  2. Serveer er Amsterdamse uitjes en augurken bij.
  3. Voordat je de saus over de macaroni schept, eerst de geraspte kaas toevoegen. zo smelt de kaas lekker.

Bereiding

Stap 1
Bak een gesnipperd uitje glazig en voeg twee eetlepels bloem toe en meng stevig.

Stap 2
Giet een pak tomatensap in de pan. Goed roeren met een garde om klontjes te vermijden.

Stap 3
Voeg gehaktballetjes toe. Op smaak brengen met paprikapoeder, laurierblad, maggi, peper en een bouillon blokje. Even goed door laten koken zodat de saus flink wat dikker wordt. Ondertussen de macaroni koken. De saus en macaroni apart serveren.

Variatietips

  1. Voor een vegetarische variant, wat ik lekerder vind, laat je de gehaktballetjes achterwege.
  2. Serveer er Amsterdamse uitjes en augurken bij.
  3. Voordat je de saus over de macaroni schept, eerst de geraspte kaas toevoegen. zo smelt de kaas lekker.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten