Ingrediënten
- 0.15 l melk (1/8 liter)
- 20 gr boter
- 50 gr bloem
- zout
- nootmuskaat
- 1 ei
- 50 gr geraspte emmentaler
- 4 hardgekookte eieren
Variatietips
- Lekker met mosterd, met remouladesaus of met spinazie en puree.
Bereiding
Stap 1
Melk met boter en zout aan kook brengen.
Stap 2
De gezeefde bloem in één keer bijdoen en zo lang bij een lage temperatuur blijven roeren, tot het deeg als een bal aan de lepel blijft hangen.
Stap 3
Pan van het fornuis nemen, ei, geraspte kaas en nootmuskaat door mengen.
Stap 4
Handen met koud water nat maken (dan blijft het deeg niet aan de handen plakken) en de gepelde eieren met kaasdeeg bekleden.
Stap 5
Vet verhitten en de eieren 5 a 10 minuten frituren tot ze goudbruin zijn.
Variatietips
- Lekker met mosterd, met remouladesaus of met spinazie en puree.