Ingrediënten
- 16 scampi's
- 30 gr gewone bloem
- 1 dl vloeibare honing
- geroosterde sesamzaadjes
- frituurolie
- 125 gr zelfrijzende bloem (beslag)
- 75 gr gewone bloem (beslag)
- 0.25 l water
- 1 el olie
Variatietips
- Je kan ook vaste honing gebruiken i.p.v. vloeibaar maar doe er dan wat water bij om het de verdunnen.
Bereiding
Stap 1
Laat scampi’s ontdooien en dep ze goed droog. Bestuif ze met bloem.
Stap 2
Meng voor her beslagje de zelfrijzende bloem en de gewone bloem in een kommetje. Maak in het midden een kuiltje, giet er het water bij en roer goed glad. Voeg ook de olie erbij en roer nogmaals goed glad.
Stap 3
Dompel de scampi’s in het beslagje en bak ze vervolgens in hete frituurolie (175°) goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Stap 4
Verwarm de honing in een pannetje en dompel de scampi’s door de warme honing. Bestrooi ze dan met sesamzaadjes en serveer meteen.
Variatietips
- Je kan ook vaste honing gebruiken i.p.v. vloeibaar maar doe er dan wat water bij om het de verdunnen.