Ingrediënten
- 6 dl melk
- 6 eierdooiers
- 3 dl slagroom
- 14 suikerklontjes
- 150 gr poedersuiker
- bresiliennenootjes
Bereiding
Stap 1
Breng in een pan de melk aan de kook.
Stap 2
Smelt in een andere pan de suikerklontjes tot karamel. Schenk hierop de kokende melk en roer goed totdat alle karamel is opgelost.
Stap 3
Klop de eidooiers met de poedersuiker totdat de massa licht van kleur wordt. Werk hier dan langzaam de hete melk door.
Stap 4
Passeer ze in een pan en zet de crème op zacht vuur. Roer voortdurend en als hij dikker begint te worden halen we de pan van het vuur.
Stap 5
Laat de crème afkoelen. Klop de slagroom stijf en meng hem door de crème samen met de bresiliennenootjes.
Stap 6
Doe de compositie in een vorm en vries ze in de vrieskast in.