Ingrediënten
- 200 gr gepelde hazelnoten
- 4 eierdooiers
- 4 eiwitten
- 2 l chocolademelk (cécémelk)
- 2 el aardappelmeel
- 175 gr poedersuiker
Variatietips
- Voeg een eetlepel honing toe.
- Met vanillemelk of gewone melk i.p.v. chocolademelk.
Bereiding
Stap 1
Laat de hazelnoten in een oven van 180 graden C. grilleren totdat ze mooi bruin zijn. Haal ze dan uit de oven en hak ze fijn.
Stap 2
Doe de chocolademelk in een pan. Verwarm ze op het vuur en zodra ze lauw is voeg dan de hazelnoten toe, breng het aan de kook en laat zachtjes 6 minuten borrelen.
Stap 3
Voeg ondertussen 100 gram poedersuiker bij de eidooiers en klop totdat de massa licht van kleur en schuimig wordt.
Stap 4
Werk er dan het aardappelmeel door. Geef er de hazelnootmelk langzaam onder goed roeren bij.
Stap 5
Doe de crème in een pan en verwarm hem zacht onder roeren totdat de crème dikker wordt. Haal dan onmiddellijk de pan van het vuur en laat de crème onder af en toe roeren geheel afkoelen.
Stap 6
Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf en spatel deze voorzichtig onder de crème.
Stap 7
Doe de crème in coupes en zet 12 uur in de koelkast. Bij opdienen versieren met veel slagroom.
Variatietips
- Voeg een eetlepel honing toe.
- Met vanillemelk of gewone melk i.p.v. chocolademelk.