Ingrediënten
- 4 à 5 stuks kloewek een nacht voorgeweekt
- koenjit een vingerlengte
- 7 à 8 kemerie noten
- 1 el assem zonder pitten
- 3 à 4 uien grof gesneden
- klein stukje trassi
- 2 takjes sereh
- 3 à 4 rode lombok in de lengte gesneden
- 1 bouillonblokje
- 1 tl suiker
- zout en peper
Variatietips
- Het gerecht serveren met taugé, kroepoek en empal van rundvlees en witte rijst.
Bereiding
Stap 1
De kloewek, koenjit, kemerie, trassi, assem en het bouillon blokje fijn oeleken met wat zout en suiker.
Stap 2
De fijn gewreven ingrediënten in weinig olie fruiten samen met de grof gesneden uien en in stukken gesneden sereh.
Stap 3
Daarna onder toevoeging van 1 à 2 glazen bouillon (waar het vlees in gekookt is) en het vlees en djeroekbladeren met de rode lombok verder een kwartiertje doorkoken op een zacht vuurtje.
Stap 4
Het kloewekwater, waarin de kloewek een nacht geweekt is hoef je niet weg te gooien, maar eveneens in de kokende rawon toevoegen.
Variatietips
- Het gerecht serveren met taugé, kroepoek en empal van rundvlees en witte rijst.