Ingrediënten
- 1 kg kiwi's
- 0.5 tl citroensap
- 750 gr suiker
Variatietips
- Sinaasappelsap i.p.v. citroensap.
Bereiding
Stap 1
Schil de kiwi's en snijd ze in grove stukken.
Stap 2
Was 3 potten (250 gram) schoon in heet sodawater en spoel goed af. Houd de potten warm.
Stap 3
Laat kiwi en citroenzuur in een grote pan zachtjes koken tot het vruchtvlees zacht is.
Stap 4
Voeg de suiker toe en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Zet het vuur hoger en laat de jam goed koken gedurende 10 minuten of totdat een temperatuur van 105ºc bereikt is.
Stap 5
Haal de pan van het vuur en verwijder het schuim met een schuimspaan. Laat de massa 5 tot 10 minuten afkoelen.
Stap 6
Vul de eerste pot, tot net onder de rand, met jam. Veeg de rand van de pot schoon met een vochtige doek. Schroef de deksel op de pot en zet deze enige tijd onderste boven. Vul alle potten op deze manier.
Variatietips
- Sinaasappelsap i.p.v. citroensap.