Ingrediënten
- 2 courgettes (ca. 500 gram)
- 1 preistaaf
- 2 sjalotjes
- 25 gr boter
- 1 teen knoflook
- 1 tl kerriepoeder
- zout en peper
- 4 dl kippenbouillon
- 1/8 liter slagroom
Variatietips
- Vervang de courgette eens door bloemkool, of aardappelen.
Bereiding
Stap 1
Was de courgettes en prei, snijd ze in kleine blokjes of rasp ze grof. pel en snipper de sjalotjes.
Stap 2
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de sjalotjes ca. 3 minuten.
Stap 3
Pel de knoflookteen en pers deze erboven uit. Roer de courgette, prei en de kerriepoeder erdoor en laat het geheel met het deksel op de pan zachtjes ca. 5 minuten smoren.
Stap 4
Schenk de bouillon erbij en breng het geheel al roerende aan de kook. Als alle groenten goed zacht zijn (na ongeveer 15 a 20 min.) pureer je de soep in een foodprocessor en doe hem over in een schaal.
Stap 5
Roer de slagroom erdoor. Voeg zo nodig nog wat bouillon toe om de soep iets dunner te maken.
Stap 6
Breng de soep op smaak met zout en peper, laat hem afkoelen en zet hem vervolgens in de koelkast om door en door koud te worden.
Stap 7
Meestal serveer ik dit soepje met gefrituurde broodkorstjes. Je kan er ook reepjes gerookte zalm indoen, vermicelli, surimi, koude gebakken kip...
Variatietips
- Vervang de courgette eens door bloemkool, of aardappelen.