Ingrediënten
- 1 kg kip of kalkoen in reepjes
- 6 el olijfolie
- 5 tenen fijngesnipperde knoflook
- 1 tl oregano
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl koriander
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl basilicum
- 1 tl komijn
- 1 tl zout
- 1 tl peper
- 2 laurierblaadjes
- paar druppels tabasco
- 2 grote uien
- 2 el tomatenpuree
- 2 grote paprika's
Variatietips
- Maakt men meestal van lamsvlees of rundsvlees.
- Lekker met couscous, rijst of tussen pitabroodje met dikke snede kaas.
- Ik vind het ook lekker om koud te eten... maar smaken verschillen.
Bereiding
Stap 1
Vermeng 4 el olie met de knoflook, de oregano, koriander, rozemarijn, komijn, basilicum, zout, peper en laurier en tomatenpuree.
Stap 2
Giet het kruidenmengsel over het vlees. Goed omscheppen en 6 uur laten marineren.
Stap 3
Verhit de resterende olie in de wok. Laat het vlees dichtschroeien en al omscheppend bruin braden.
Stap 4
Voeg de ui en de fijn gesneden paprika toe en maak de gyros op smaak met tabasco.
Variatietips
- Maakt men meestal van lamsvlees of rundsvlees.
- Lekker met couscous, rijst of tussen pitabroodje met dikke snede kaas.
- Ik vind het ook lekker om koud te eten... maar smaken verschillen.