Ingrediënten
- 250 gr rabarber
- 100 gr gepelde amandelen
- 200 gr zachte roomboter
- 225 gr suiker (witte of bruine)
- 3 eieren
- 275 gr bloem
- 1.5 tl bakpoeder
- vanille-extract of snuif kaneel
Variatietips
- Gemalen amandelen of andere noten.
- Eventueel wat appeltjes bij je cakebeslag mengen.
Bereiding
Stap 1
Was de rabarber en snijdt deze in stukjes.
Stap 2
Roer de boter en de suiker tot een romige crème. Klop er 1 voor 1 de eieren door en vervolgens de gezeefde bloem en bakpoeder.
Stap 3
Meng er naar eigen smaak vanille-extract of een snuifje kaneel bij. Doe er vervolgens de rabarber en amandelen ook bij.
Stap 4
Doe het beslag in een goed ingevette cakevorm en bak deze in een voorverwarmde oven ongeveer 50 minuten op 180 graden.
Stap 5
Garneer de bovenkant met wat amandeltjes.
Variatietips
- Gemalen amandelen of andere noten.
- Eventueel wat appeltjes bij je cakebeslag mengen.