Ingrediënten
- 4 artisjokken
- zout en peper
- 100 a 200 gram roomkaas (boursin, rambol)
- 50 gr geraspte parmezaan / emmentaler
- 4 el paneermeel of emmentaler
Variatietips
- Leg wat gekookte eitjes in schijfjes op de artisjokken voordat je het kaasmengsel er over giet.
- Ook lekker met gehakt.
Bereiding
Stap 1
Was de artisjokken en snijd de steel en ca. 1/3 van de bovenkant af. Knip de droge uiteinden van de grote onderste bladen af. Snijd de artisjokken in vieren en verwijder het hooi binnen in.
Stap 2
Kook de parten artisjok in ruim water met zout in 10-12 minuten gaar, de artisjok is gaar als een blaadje makkelijk is los te trekken. Leg er eventueel een schotel op om de artisjokken onder water te houden.
Stap 3
Warm de grill voor op de hoogste stand.
Stap 4
Meng de roomkaas met de Parmezaanse kaas en wat zout en peper.
Stap 5
Neem de artisjokken uit het water en laat ze even uitlekken. Schik de parten artisjok in 2 kleine ovenvaste schaaltjes en verdeel het kaasmengsel er over. Strooi het paneermeel er over.
Stap 6
Laat de artisjokken onder de hete grill in enkele minuten bruinkleuren.
Variatietips
- Leg wat gekookte eitjes in schijfjes op de artisjokken voordat je het kaasmengsel er over giet.
- Ook lekker met gehakt.