18 juni 2005
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 4 artisjokken
  • zout en peper
  • 100 a 200 gram roomkaas (boursin, rambol)
  • 50 gr geraspte parmezaan / emmentaler
  • 4 el paneermeel of emmentaler

Variatietips

  1. Leg wat gekookte eitjes in schijfjes op de artisjokken voordat je het kaasmengsel er over giet.
  2. Ook lekker met gehakt.

Bereiding

Stap 1
Was de artisjokken en snijd de steel en ca. 1/3 van de bovenkant af. Knip de droge uiteinden van de grote onderste bladen af. Snijd de artisjokken in vieren en verwijder het hooi binnen in.

Stap 2
Kook de parten artisjok in ruim water met zout in 10-12 minuten gaar, de artisjok is gaar als een blaadje makkelijk is los te trekken. Leg er eventueel een schotel op om de artisjokken onder water te houden.

Stap 3
Warm de grill voor op de hoogste stand.

Stap 4
Meng de roomkaas met de Parmezaanse kaas en wat zout en peper.

Stap 5
Neem de artisjokken uit het water en laat ze even uitlekken. Schik de parten artisjok in 2 kleine ovenvaste schaaltjes en verdeel het kaasmengsel er over. Strooi het paneermeel er over.

Stap 6
Laat de artisjokken onder de hete grill in enkele minuten bruinkleuren.

Variatietips

  1. Leg wat gekookte eitjes in schijfjes op de artisjokken voordat je het kaasmengsel er over giet.
  2. Ook lekker met gehakt.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten