17 juni 2005
4 personen
180 minuten

Ingrediënten

  • 125 gr polenta
  • 0.5 l melk
  • 45 gr vers geraspte parmezaan
  • 5 cl olijfolie
  • zout en peper
  • frituurpan met arachideolie

Variatietips

  1. Voeg ook eens een eetlepel pesto toe aan het polentamengsel.

Bereiding

Stap 1
½ liter melk in een pan doen koken, er een ferme snuf zout aan toevoegen. De polenta er als hagel in strooien en steeds met een houten spatel blijven roeren. De kooktijd staat op het pakje aangeduid.

Stap 2
Als de polenta bij het draaien goed van de wanden van de pan loskomt, is dit het teken dat zij gaargekookt is.

Stap 3
Neem de pan van het vuur weg en doe er nog 4 cl olijfolie, gehakte peterselie en 45 g vers geraspte parmesaankaas bij. Goed omroeren om een homogene deeg te bekomen.

Stap 4
Een diepe rechthoekige schotel met olijfolie invetten en er de polenta in gieten. Met de rug van een eetlepel de polenta effen uitstrijken met een dikte van ongeveer een ½ centimeter.

Stap 5
De polenta met een film afschermen en in de koelkast plaatsen voor minstens 2½ a 3 uur. Dit mag men zelfs de vorige dag klaarmaken, want de bereiding bewaart ten minste drie dagen in de koelkast.

Stap 6
Het frietvet van arachideolie opwarmen, thermostaat op 190 ℃.

Stap 7
De polenta uit de schotelvorm nemen en op een snijplank in één stuk uitkeren. in frieten snijden van ongeveer ½ centimeter dik, 3 a 4 centimeter lang.

Stap 8
Dompel deze in het heet vet, een kleine hoeveelheid per keer, en laat mooi goudbakken. Zodra deze blijven bovendrijven, zijn ze klaar.

Stap 9
 Leg ze dan op wat absorberend keukenpapier en leg er een aluminiumfolie op om ze warm te houden.

Variatietips

  1. Voeg ook eens een eetlepel pesto toe aan het polentamengsel.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten