Ingrediënten
- 150 gr speculoos (bodem)
- 60 gr roomboter (bodem)
- 2.5 dl mascarpone
- 2.5 dl room
- 100 gr suiker
- 1 blik perziken
- 2 dl perzik sap
- 2 zakjes vanillesuiker
- 6 blaadjes gelatine van 1,6 gram
- 2 dl advocaat (saus)
- 1 dl room (saus)
Variatietips
- Ananas i.p.v. perzik, of aardbeitjes.
Bereiding
Stap 1
Bodem: speculoos hakken (doe in plastic zakje en rol erover met deegrol), boter smelten, speculoos toevoegen en goed mengen, in ingevette taartvorm brengen (enkel de ring gebruiken, zet die al op het serveerbord) en gladstrijken.
Stap 2
Taart: de gelatine weken in ruim koud water; room met vanillesuiker stijfkloppen; mascarpone vermengen met de gepureerde of in fijne stukjes gesneden perziken en suiker; het perzik sap verwarmen en de gelatineblaadjes hierin oplossen (mag niet meer koken!)
Stap 3
Dit mengsel onder de mascarpone mengen; stijfgeklopte room eronder mengen; dit mengsel voorzichtig op de bodem in de vorm gieten en laten rusten in de koelkast; wanneer de taart genoeg opgesteven is, de ring wegnemen.
Stap 4
Sausje: room half stijfkloppen en de advocaat toevoegen.
Variatietips
- Ananas i.p.v. perzik, of aardbeitjes.