Ingrediënten
- 8 takjes lavendel met bloemetjes
- 6 dl slagroom
- 1 citroenschil
- 150 gr suiker
- 4 losgeklopte eierdooiers
- enkele eetlepels honing
Bereiding
Stap 1
De lavendel goed wassen.
Stap 2
De room aan de kook brengen met de lavendel en citroenschil. Er de honing en suiker aan toevoegen en alles goed mengen.
Stap 3
Door een zeef gieten en bij de eierdooiers gieten.
Stap 4
In een pannetje doen en op een laag vuurtje laten indikken tot het aan de achterkant van een metalen lepel blijft plakken. Het mag zeker niet koken!!
Stap 5
Laten afkoelen in een pot en vervolgens laten invriezen tot de randen goed ijs geworden zijn (het midden niet).
Stap 6
Uit vriezer halen en met mixer tot gladde massa mixen en terug invriezen tot de randen ijs worden.
Stap 7
Haal het nogmaals uit de vriezer om te mixen. Herhaal dit nog één keer en vries daarna het volledige ijstoetje in.