Ingrediënten
- 2 blaadjes gelatine
- 35 gr boter
- 35 gr bloem
- 0.25 l visbouillon
- 250 gr visrestjes
- 1 el room of melk
- zout en peper
- fijngehakte peterselie
- 1 ei
- paneermeel
Variatietips
- Lekker met wat groentjes ertussen gemengd: erwtjes, worteltjes, spinazie.
- Probeer ook eens wat puree of rijst door het vismengsel te doen, of met kaas.
- Ook lekker met gekookte eitjes fijngehakt bij je vismengsel.
Bereiding
Stap 1
Week de gelatine in ruim koud water.
Stap 2
Smelt de boter, voeg de bloem droog toe en, al roerend, langzaam de bouillon.
Stap 3
Vermeng de saus met de uitgeknepen gelatine, het visvlees, de room, peper, zout en peterselie.
Stap 4
Strijk de ragout uit op een bord en laat haar koud worden.
Stap 5
Vorm met twee lepels 8 kroketten, wentel deze door paneermeel en vorm ze op tafel bij. Haal de kroketten door losgeklopt ei en rol ze nogmaals door paneermeel.
Stap 6
Bak de kroketten 3-5 minuten in frituurvet van 180 graden c. laat ze uitlekken in een vergiet.
Variatietips
- Lekker met wat groentjes ertussen gemengd: erwtjes, worteltjes, spinazie.
- Probeer ook eens wat puree of rijst door het vismengsel te doen, of met kaas.
- Ook lekker met gekookte eitjes fijngehakt bij je vismengsel.