Ingrediënten
- 120 gr boter
- 500 gr broccoli
- 20 bloem
- 3 dl melk
- 4 eieren
- 100 gr parmezaan of emmentaler
- peper en zout
- nootmuskaat
Variatietips
- Doe er vlees bij dan wordt het hoofdgerecht.
- Andere groenten i.p.v. broccoli.
- Extra kaas :-)
Bereiding
Stap 1
Verdeel de broccoli in roosjes en dompel deze een tiental minuten in gezouten ziedend water of stoom ze.
Stap 2
Bereid een witte saus: laat de boter smelten, voeg de bloem toe en laat binden onder voortdurend roeren. Voeg de melk toe, breng aan de kook tot er een dikke saus ontstaat.
Stap 3
Haal van het vuur en voeg de 4 eierdooiers, de broccoli, de Parmezaan, peper, zout en muskaatnoot toe.
Stap 4
Klop het eiwit op en meng dit voorzichtig door de roux.
Stap 5
Verdeel over 4 beboterde ovenkommetjes en zet 20 minuten in de op 180 gr. voorverwarmde oven. Meteen opdienen.
Variatietips
- Doe er vlees bij dan wordt het hoofdgerecht.
- Andere groenten i.p.v. broccoli.
- Extra kaas :-)