Ingrediënten
- 2 kippenbouten
- 2 tl paprika
- 1 tl komijn
- 1 tl gember
- 1 tl kurkuma
- 1 tl kaneel
- zwarte peper
- olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 glas witte wijn
- 1 citroen
- 150 gr olijven
- 100 gr kikkererwten
- handje rozijnen
- 2 kopjes kippen bouillion
- 2 eetl. verse koriander
- 2 eetl. peterselie
Variatietips
- Lekker met rijst en een groentegerecht
Bereiding
Stap 1
Snipper de ui, en hak de knoflook fijn
Bak de kippenbouten aan, aan beide kanten, totdat ze bruin kleuren
Haal uit de pan en zet apart
Bak de ui en knoflook aan
Voeg de kip weer toe, samen met de specerijen
Voeg de witte wijn toe, samen met de partjes citroen en olijven, kikkererwten, rozijnen en de bouillon
Bedek de pan, en laat de kip op een middelgrote pit, in 45 minuten gaar stoven
Meng de verse koriander en peterselie erdoor, en serveer meteen
Meer Afrikaanse recepten op:
http://afrikaanserecepten.sandravissers.nl
Variatietips
- Lekker met rijst en een groentegerecht