23 juni 2012
2 personen
55 minuten

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 2 tl paprika
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gember
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kaneel
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 glas witte wijn
  • 1 citroen
  • 150 gr olijven
  • 100 gr kikkererwten
  • handje rozijnen
  • 2 kopjes kippen bouillion
  • 2 eetl. verse koriander
  • 2 eetl. peterselie

Variatietips

  1. Lekker met rijst en een groentegerecht

Bereiding

Stap 1
Snipper de ui, en hak de knoflook fijn Bak de kippenbouten aan, aan beide kanten, totdat ze bruin kleuren Haal uit de pan en zet apart Bak de ui en knoflook aan Voeg de kip weer toe, samen met de specerijen Voeg de witte wijn toe, samen met de partjes citroen en olijven, kikkererwten, rozijnen en de bouillon Bedek de pan, en laat de kip op een middelgrote pit, in 45 minuten gaar stoven Meng de verse koriander en peterselie erdoor, en serveer meteen Meer Afrikaanse recepten op: http://afrikaanserecepten.sandravissers.nl

Variatietips

  1. Lekker met rijst en een groentegerecht

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten