Ingrediënten
- 9 tot 12 sneetjes brood
- pakje diepvriesroomprei (ong. 750gr)
- 4 eitjes
- zout en peper
- 0.5 l melk
- nootmuskaat
- 250 gr geraspte kaas
- 400 a 500 gram gehakt
- boter
Variatietips
- Spinazie i.p.v. prei.
Bereiding
Stap 1
De roomprei ontdooien.
Stap 2
Het brood op een platte schaal leggen.
Stap 3
De eieren met de melk, zout en peper loskloppen en een deel over het brood schenken. Het vocht 5 minuten laten intrekken.
Stap 4
Het gehakt kort bakken.
Stap 5
In een ingevette ovenschaal 4 laagjes maken: eerst het brood, dan gehakt, roomprei en kaas. De bovenste laag is kaas.
Stap 6
De rest van het eimengsel erover schenken en in een warme oven (175 gr. C) in ca. 1 uur lichtbruin en gaar bakken. Warm serveren.
Variatietips
- Spinazie i.p.v. prei.