Ingrediënten
- 0.5 kg visresten of verse kabeljauw
- 100 a 150 gram garnaaltjes
- bakje champignons
- 20 gr boter (saus)
- 20 gr bloem (saus)
- 0.25 l melk (saus)
- peper en weinig zout (saus)
- geraspte nootmuskaat (saus)
- 1 eierdooier (saus)
- 50 gr geraspte kaas (saus)
- 50 gr boter (gratineren)
- 50 gr geraspte kaas (gratineren)
- puree
Variatietips
- I.p.v. van kaas kan je tomatenpuree aan saus toevoegen.
- I.p.v. schelpen kan je bladerdeegbakjes gebruiken.
- Vlees i.p.v. vis: gehakt, kip..
Bereiding
Stap 1
Indien je geen visrestjes hebt, water aan de kook brengen en vis pocheren. Eens klaar uit water halen in in stukjes verdelen.
Stap 2
SAUS: -boter in een pan laten smelten, en als het schuim verdwenen is de bloem goed roerend toevoegen en 2 min zacht laten sudderen -roerend de melk toevoegen met grote scheuten -terug aan de kook brengen en blijven roeren tot een dikke saus is ontstaan -kruiden met zout, peper en nootmuskaat -de eierdooier er goed kloppend aan toevoegen en dan de geraspte kaas.
Stap 3
Stoof wat champignons en meng die eronder alsook de vis en garnaaltjes voorzichtig onder het kaasmengsel mengen.
Stap 4
Neem de schelpen van Sint Jacobsschelpen en spuit er met een gekartelde spuit een rand puree op.
Stap 5
Vul de rest van de schelp met het vis-kaassausmengsel en bestrooi royaal met kaas en een paar klontjes boter.
Stap 6
Schuif in de hete oven van 220 ℃ en gratineer onder de grill in circa 10 a 15 min.
Variatietips
- I.p.v. van kaas kan je tomatenpuree aan saus toevoegen.
- I.p.v. schelpen kan je bladerdeegbakjes gebruiken.
- Vlees i.p.v. vis: gehakt, kip..