Ingrediënten
- 500 gr varkensvlees
- 6 a 8 kemerie
- 5 tenen knoflook
- 1 ui (heel fijn gesneden)
- trassi
- assem zonder pit
- 1 bouillonblokje
- 1 el sambal
- sereh in stukken gesneden
- 3 djeroek poeroetbladeren
- 1 vingerlengte koenjit
- 2 salambladen
- 2 tl laos
- 0.5 kopje santen of koffiemelk
- 0.5 kopje water
Variatietips
- Lekker met witte rijst.
Bereiding
Stap 1
De ui en kruiden bakken of samen heel fijn wrijven en fruiten in een pan met olie.
Stap 2
Onder het fruiten de djeroek poeroetbladeren, de sereh en de koenjit erbij doen en vervolgens pas het vlees goed omroeren, tot het bruin is.
Stap 3
Het water en de santen erbij doen en op een zacht vuur laten koken en telkens omroeren tot het vlees gaar is.
Stap 4
Onder het koken zo nu en dan nog wat water bij doen, zodat het niet aanbakt.
Stap 5
Als het bijna klaar is nog wat zout en suiker naar smaak toevoegen.
Variatietips
- Lekker met witte rijst.