Ingrediënten
- 650 gr aardbeien
- 17 gr tafelsuiker
- 4 blaadjes gelatine
- 0,5 citroen
- 1 eierdooier
- 1 eiwit
- 0.5 l slagroom
Bereiding
Stap 1
Maak de aardbeien schoon en dep ze zorgvuldig droog. pureer ze samen met 100 gram suiker in de keukenmachine of wrijf ze door een zeef van roestvrij staal. schep er 150 gram uit en houdt dit apart. doe de rest in een kom. week de gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water. pers de halve citroen uit en vul het sap met water aan tot 0,5 dl. klop in een hittebestendige kom de eidooier met 25 gram suiker tot een dikke witte crème. roer er het citroensap door. verwarm de crème al kloppend, au bain marie, tot het gebonden is. los er de goed uitgeknepen gelatine in op. roer het door het grootste deel aardbeienpuree. laat het in de koelkast koud worden, maar niet opstijven. klop het eiwit stijf. spatel deze door de aardbeiencrème en zet deze ca. 15 minuten in de koelkast. klop de slagroom met 50 gram suiker stijf en spatel deze door de aardbeiencrème. schep dit in 8 coupes of schaaltjes. zet deze ca. 4 uur in de koelkast. giet er vlak voor het serveren de achtergehouden aardbeienpuree over.
garneer de aardbeiencrème naar wens met een aardbei.