Ingrediënten
- 1 kleine kip ± 800 gram
- 2 el boter
- 3 el fijn gesnipperde uien
- 1 gesnipperd teentje knoflook
- stukje assem ter grootte van een walnoot
- 1 el ketjap
- peper en zout
- citroensap
Variatietips
- Je kan ook kipfilet gebruiken, dit heeft ook als voordeel dat het vlees sneller gaar is.
- Met sambal er door heen heb je een pittigere variant.
Bereiding
Stap 1
Snijd de kip in 4 stukken, wrijf de stukken kip in met een papje van assem, zout en peper vermengd met 1 à 2 eetlepels water. Laat de stukken kip minstens 60 minuten in de marinade in de koelkast staan.
Stap 2
Verhit de boter in een pan, bak hierin de stukken kip aan alle zijden goudbruin.
Stap 3
Bak de uien en de knoflook mee tot ze geel worden.
Stap 4
Maak de jus af met beetje water, de ketjap en de citroensap en stoof de kip hierin tot het vlees gaar is.
Variatietips
- Je kan ook kipfilet gebruiken, dit heeft ook als voordeel dat het vlees sneller gaar is.
- Met sambal er door heen heb je een pittigere variant.