Ingrediënten
- 200 gr bloemkool
- 0.5 l bouillon van 1 vleesbouillonblokje
- 200 gr prinsessenboontjes
- 200 gr worteltjes
- assemwater
- 3 el water
- 1 grote aardappel
- 0.5 blok santen
- 2 el olie
- 5 el gesnipperde uien
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- 1 tl trassi
- 3 gepofte kemeries
- 2 tl laos
- 1 sereh
- 2 salamblaadjes
- zout
Variatietips
- Lekker met andere Indonesische gerechten.
Bereiding
Stap 1
Assemwater gemaakt van asem ter grootte van een walnoot met 3 eetlepels water.
Stap 2
Pof de kemeries in aluminium folie in de oven of bak ze kort in een koekenpannetje.
Stap 3
Wrijf de kemeries fijn met de overige kruiden in een kommetje met de andere kruiden (behalve de sereh en de salam).
Stap 4
Snijdt de groenten en de aardappelen in grove stukken.
Stap 5
Fruit de fijn gewreven kruiden met de uien, totdat de uien geel zijn. Fruit vervolgens de groenten ook mee.
Stap 6
Voeg daarna de bouillon eraan toe, het blokje santen, de sereh en de salam.
Stap 7
Laat de sajoer door koken tot de groenten bijna gaar zijn.
Stap 8
Voeg er eerst dan het asemwater aan toe.
Stap 9
Laat de sajoer nog even door stoven en verwijder de sereh en de salam.
Variatietips
- Lekker met andere Indonesische gerechten.