Ingrediënten
- 4 a 5 grote bakbananen
- olie
- geraspte of gesmolten javaanse suiker
Variatietips
- Gebruik voor dit gerecht niet al te rijpe bakbananen, het vruchtvlees van de te rijpe bananen is niet stevig genoeg voor het bakken en gaat tijdens het bakken kleven.
- Gebruik poedersuiker in plaats van geraspte of gesmolten Javaanse suiker.
Bereiding
Stap 1
Snijdt de bananen in twee helften in de lengte en vervolgens elke helft in de breedte in twee stukken.
Stap 2
Doe olie in de koekenpan en laat deze goed heet worden en bak hieirn de bananen goudbruin.
Stap 3
Bestrooi ze met poedersuiker, geraspte of gesmolten Javaanse suiker.
Variatietips
- Gebruik voor dit gerecht niet al te rijpe bakbananen, het vruchtvlees van de te rijpe bananen is niet stevig genoeg voor het bakken en gaat tijdens het bakken kleven.
- Gebruik poedersuiker in plaats van geraspte of gesmolten Javaanse suiker.