Ingrediënten
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 2 el droge witte wijn
- 200 gr tagliatelle of fettucine
- zout
- zwarte peper
- 50 gr mager rookspek zonder zwoerd
- 2 el halfroom
- 2 eieren
- 1 el versgeraspte parmezaanse kaas
- 1 el fijngesneden peterselie
Variatietips
- Vervang het spek door flinterdun gesneden gerookte ham.
- Vegetariërs kunnen het spek vervangen door dunne plakjes champignons.
Bereiding
Stap 1
Kook de knoflook met sjalotje en wijn in een pan 2-3 min. op hoog vuur tot de wijn is verdampt.
Stap 2
Breng een grote pan water aan de kook, voeg de pasta met een snufje zout toe en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 3
Snijd intussen het spek in smalle reepjes en doe ze bij het sjalot mengsel. Fruit dit 2-3min. op hoog vuur tot het spek gaar en knapperig is.
Stap 4
Klop in een kommetje de halfroom met de eieren, Parmezaanse kaas en peterselie door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.
Stap 5
Giet de pasta af, doe hem terug in de pan, roer het spek-sjalot mengsel er door en verwarm alles 1 minuut.
Stap 6
Neem de pan van het vuur en roer het room-eimengsel erdoor.
Stap 7
Door de hitte van de pasta moeten de eieren binden en licht stollen (zet als dit niet gebeurt de pan op laag vuur en verwarm de pasta al roerend 1-2 minuten tot het mengsel dik en romig is).
Variatietips
- Vervang het spek door flinterdun gesneden gerookte ham.
- Vegetariërs kunnen het spek vervangen door dunne plakjes champignons.