Ingrediënten
- 0.5 tahoe (omelet)
- 3 eieren (omelet)
- fijn gesneden selderij (omelet)
- zout (omelet)
- suiker (omelet)
- beetje citroensap (omelet)
- geperst teentje knoflook (omelet)
- 0.5 kopje ketjap (saus)
- 0.5 kopje water (saus)
- 1 tl sambal (saus)
- citroensap (saus)
- zout (saus)
- suiker (saus)
Variatietips
- Je kan de sambal vervangen door rawit, dit zijn hele kleine groene en rode pepertjes.
- Ook lekker met een stokbroodje of een paar witte boterhammen.
Bereiding
Stap 1
De tahoe met een vork fijnprakken en de kruiden erbij doen. de eieren alvast kloppen.
Stap 2
De saus maken door eerst de ketjap te verdunnen met een half kopje water, daarna de rest van de ingrediënten er doorheen mengen en verwarmen.
Stap 3
In een grote koekenpan wat olie verhitten en hierin de tahoe over de hele pan verspreiden en lichtbruin bakken.
Stap 4
Zodra de tahoe lichtbruin is de geklopte eieren over de tahoe schenken en de omelet aan beide kanten bruin bakken.
Stap 5
De omelet op een bord doen en de saus erover schenken.
Variatietips
- Je kan de sambal vervangen door rawit, dit zijn hele kleine groene en rode pepertjes.
- Ook lekker met een stokbroodje of een paar witte boterhammen.