aardbeien sabayon
12 juni 2007
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr aardbeien
  • suiker naar smaak
  • sap van 1 appelsien
  • 4 eierdooiers
  • 4 eidopjes suiker
  • 4 eidopjes zoete witte wijn

Variatietips

  1. Sinaasappelsap versterkt de natuurlijke smaak van aardbeien. Kan uiteraard zonder sap en suiker.
  2. Voor de sabayon: Reken per persoon 1 eierdooier, 1 eidopje suiker en 1 eidopje zoete witte wijn.

Bereiding

Stap 1
Doe de aardbeien in een kom met suiker naar smaak en het appelsiensap. Verdeel over glazen coupes.

Stap 2
Maak nu de sabayon in de microgolf: Klop in een microgolfkom de eierdooiers met de suiker tot het mengsel als een lint van de lepel loopt(ong.1 min). Roer er dan de wijn door en zet in de microgolf onafgedekt, 1 min op ca 750 Watt. Roer nogmaals flink en nog 30 seconden in de microgolf.

Stap 3
Klop de sabayon vervolgens los en giet over de aarbeien. Versier eventueel met geraspte appelsienschil en enkele muntblaadjes.

Variatietips

  1. Sinaasappelsap versterkt de natuurlijke smaak van aardbeien. Kan uiteraard zonder sap en suiker.
  2. Voor de sabayon: Reken per persoon 1 eierdooier, 1 eidopje suiker en 1 eidopje zoete witte wijn.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten