Ingrediënten
- 400 gr raapstelen
- 1.5 kg aardappelen
- 200 gr magere spekblokjes
- 2 stevige appels
- kneepje citroensap
- 1 dl melk
- peper
- snufje zout
Bereiding
Stap 1
Kook de aardappelen met een snufje zout gaar.
Stap 2
Was de raapstelen en laat ze goed uitlekken of droog ze in een slacentrifuge.
Stap 3
Bak de blokjes mager spek in een koekenpan op een laag vuur bruin en knapperig.
Stap 4
Schil appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Snij elke appel in 4 plakken en besprenkel deze met citroensap.
Stap 5
Giet de aardappelen af en maak er met de melk, peper en zout een luchtige puree van.
Stap 6
Voeg de spekjes samen met het vet en de raapstelen aan de aardappelpuree toe. Schep alles goed door elkaar en houd de stamppot warm.
Stap 7
Verhit het klontje boter of margarine in een koekenpan en bak de appelschijven aan beide kanten goudbruin.
Stap 8
Serveer de stamppot in een schaal en leg de gebakken appelschijven erop.