31 maart 2005
4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 0.5 pot pindakaas
  • 2 el zonnebloemolie
  • water
  • 1 ui, heel fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • weinig trassi bakar
  • 3 el sap van asam
  • 1 el azijn
  • 1 tl suiker
  • 1 tl kentjoer op smaak
  • beetje zout

Variatietips

  1. Het is sowieso lekker om wat kleine stukjes pinda's door te petjil te doen.

Bereiding

Stap 1
Wrijf de uien met de knoflook, sambal, suiker, kentjoer en zout door elkaar tot een brij.

Stap 2
Fruit ze in de zonnebloemolie tot de uien geel zijn.

Stap 3
Meng de pindakaas of gemalen pinda’s er doorheen. Gaat heel makkelijk met een mengkom en een mixer.

Stap 4
Doe het asam lepelsgewijs door de massa. Alles in een steelpan en op het vuur zetten.

Variatietips

  1. Het is sowieso lekker om wat kleine stukjes pinda's door te petjil te doen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten