Ingrediënten
- 8 kippenpoten
- 8 kemerie noten
- 3 daoen djeroek poeroet
- 2 plakken djahé
- 1.5 ui
- 4 à 5 teentjes knoflook
- peper
- 1.5 blokje maggie
- laos
- sereh
- 1 tl ketoembar
- 0.25 santen
- zout
- zonnebloemolie
Variatietips
- Je kan kippenpoten maar ook kipfilet gebruiken.
Bereiding
Stap 1
Uien bakken in zonnebloemolie, kruiden fijnstampen en bij de uien doen.
Stap 2
1 beker water erbij doen en laten koken, ketoembar, zout en peper toevoegen en laten koken tot het bruin is.
Stap 3
1 mok water erbij doen en de gesneden kip toevoegen en goed door elkaar roeren ondertussen de santen erdoorheen roeren.
Stap 4
Als het gaar is (dit is als het meeste water weg is) gebakken uien erin doen.
Stap 5
Als dit gaar is proeven of er genoeg zout in zit en op het allerlaatst het ½ blokje Maggie toevoegen.
Variatietips
- Je kan kippenpoten maar ook kipfilet gebruiken.