Ingrediënten
- uien
- knoflook
- zonnebloemolie
- gehakt
- witte kool
- prei
- selderij
- taugé
- 500 gr bloem
- water
- zout
- 2 eieren
- tomatenpuree
- sambal
- azijn
- warm water
- pindakaas
- suiker
Variatietips
- Je kan gehakt door gekookte kip vervangen.
- De loempia's halfgaar bakken en daarna invriezen.
- Geen zin om zelf de vellen te maken, je kunt ze ook kant-en-klaar kopen bij de toko.
Bereiding
Stap 1
Uien en knoflook in zonnebloemolie bakken, als het bruin is de gehakt erdoor rullen.
Stap 2
Groenten fijnsnijden in een andere pan doen, taugé erbij doen als het bijna klaar is. Als alles gaar is in een vergiet doen en aflaten koelen.
Stap 3
Ondertussen de loempiavellen maken. Alle ingrediënten door elkaar mixen. Van het deeg soort pannenkoeken maken.
Stap 4
Het vlees en de groente goed door elkaar mengen. Het mengsel in een loempiavel doen en daarna kan de loempia de frituur in.
Stap 5
De saus maken door alle ingrediënten door elkaar in een pannetje te doen en op het vuur te zetten.
Variatietips
- Je kan gehakt door gekookte kip vervangen.
- De loempia's halfgaar bakken en daarna invriezen.
- Geen zin om zelf de vellen te maken, je kunt ze ook kant-en-klaar kopen bij de toko.