Ingrediënten
- 500 gr tarwebloem
- 40 gr verse gist
- 0.25 l lauwe melk
- 70 gr suiker
- 0.5 tl zout
- 50 gr zachte boter
- 1 el citroenschil
- 1 ei
- 24 stevige pitloze pruimen (vulling)
- 100 gr marsepein (vulling)
- 40 gr roomboter (vulling)
- poedersuiker (vulling)
Variatietips
- Dit zijn dan dus 24 broodjes.
- In plaats van pruimen kan je ook een ander fruit gebruiken.
Bereiding
Stap 1
De bloem in een beslagkom zeven en in hete midden een kuiltje drukken. De gist daarin brokkelen en de melk toevoegen. Het geheel goed vermengen. Het deeg afgedekt ± 10 min. op een warme plaats zetten.
Stap 2
De overige ingrediënten (behalve voor de vulling) tot een glad deeg kneden afgedekt ± 35 minuten laten rijzen.
Stap 3
De pruimen met marsepein vullen een bakblik van ± 25 x 35 cm invetten.
Stap 4
Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht kneden en tot een dunne rol vormen.
Stap 5
In 24 stukken snijden elk stuk tot een balletje vormen en in ieder balletje een pruim doen.
Stap 6
De boter smelten en de deeg balletjes er door wentelen en naast elkaar in het bakblik zetten. Afgedekt ± 30 min laten rijzen.
Stap 7
De oven voorverwarmen op 200° c.
Stap 8
De bovenkant van het deeg met de gesmolten boter bestrijken en onder in de oven ± 25 minuten bakken.
Stap 9
Met poeder suiker bestrooien en smullen maar! (per stuk ± 180kcal.)
Variatietips
- Dit zijn dan dus 24 broodjes.
- In plaats van pruimen kan je ook een ander fruit gebruiken.