Ingrediënten
- 600 gr aardappelen
- 6 eieren
- 2 a 3 kleine uitjes
- 3 a 5 teentjes knoflook
- 10 el fijngehakte peterselie
- 12 vellen brickdeeg
- zout, peper
- nootmuskaat
Variatietips
- an je ook maken met spinaziepuree, wortelpuree, kaaspuree
Bereiding
Stap 1
Kook de aardappeltjes gaar en plet ze tot puree. Klop de eieren op en voeg ze samen met de gesnipperde ui, geperste knoflook, peterselie, peper, zout en nootmuskaat bij de puree.
Snij de brickvellen in twee en leg op elke helft een hoopje puree. Vouw de vellen dicht tot een driehoekje. Maak de randjes nat zodat die goed blijven plakken. Frituur de flapjes in hete olie tot ze mooi goudbruin zijn.
Variatietips
- an je ook maken met spinaziepuree, wortelpuree, kaaspuree