Ingrediënten
- 1 varkenshaasje
- 2 uien, in dunne plakken
- 2 el suiker
- 2 tl zout
- 3 tl paprikapoeder
- 1 tl (zwarte) peper
- 2 el bloem
- 1 rode paprika, in reepjes
- 4 el olie
- 5 el aquavit (cognac)
- kopje doperwtjes (fijn)
- 1 dl zure room
Variatietips
- Hierbij past uitstekend; Aardappelpuree, groene salade met bier of witte wijn.
Bereiding
Stap 1
De uien pellen en in dunnen plakken verdelen. Zeentjes en vliesjes van het varkenshaasje verwijderen en het vlees in schuine dikke plakken snijden.
Stap 2
Een mengsel maken van zout, paprikapoeder, peper en bloem en daarmee de plakjes vlees aan beide kanten bestuiven.
Stap 3
In een pan de Olie heet laten worden, de plakjes ui glazig fruiten en daarna de plakjes vlees circa 3 minuten aan elke kant in de hete olie bakken.
Stap 4
Het geheel sprenkelen met Aquavit, voorzichtig een brandende lucifer erbij houden en wachten tot de vlammen gedoofd zijn.
Stap 5
Het gerecht vermengen met de doperwtjes en reepjes paprika.
Stap 6
De zure room vermengen met de suiker en dit mengsel in de pan gieten. Het geheel nog 5 minuten op een zacht vuurtje laten pruttelen. Daarna direct op warme borden serveren.
Variatietips
- Hierbij past uitstekend; Aardappelpuree, groene salade met bier of witte wijn.