Ingrediënten
- 600 gr (diepvries) boontjes
- 1 ui, fijngesneden
- 1 vleesbouillonblokje
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- stukje trassi
- 2 tl paprikapoeder
- zout
- peper
- 1 tl sambal
- 2 kopje water
- 4 gekookte eieren
- 0.25 blok santen
Variatietips
- Je kan de diepvriesbonen ook door verse bonen vervangen, maar dan moet je eerst de bonen apart koken.
- Dit Indonesische groentegerecht is lekker bij de nasi goreng en Indonesische vleesgerecht.
- Verder kan je er nog emping, kroepoek en andere Indonesische bijgerechten bij serveren.
Bereiding
Stap 2
Het vleesbouillonblokje, stukje trassi, paprikapoeder, zout, peper en de sambal bij de uien en knoflook voegen en kort mee bakken.
Stap 3
De santen en de 4 gekookte eieren erbij doen, daarna ca 2 bekers water toevoegen en de bonen erbij (de bonen moeten bijna onder water staan) en dit ongeveer 60 minuten op laag vuur verwarmen (het mag niet koken).
Variatietips
- Je kan de diepvriesbonen ook door verse bonen vervangen, maar dan moet je eerst de bonen apart koken.
- Dit Indonesische groentegerecht is lekker bij de nasi goreng en Indonesische vleesgerecht.
- Verder kan je er nog emping, kroepoek en andere Indonesische bijgerechten bij serveren.