Stoofpeertjes
31 maart 2005
4 personen
180 minuten

Ingrediënten

  • 1.5 kg stoofpeertjes
  • 2 kopjes suiker
  • 4 el kaneel
  • 1 fles rode wijn(750ml)
  • 1 fles water (750ml)

Variatietips

  1. Stoofpeertjes van gieser wildeman zijn de lekkerste.
  2. Je kan de peertjes ook heel stoven, duurt iets langer maar ziet er leuk uit bij het serveren.
  3. Maak van het vocht een siroop door het in te koken nadat de peertjes gaar zijn.

Bereiding

Stap 1
De stoofpeertjes in vieren snijden en het klokhuis verwijderen. de stoofpeertjes rijkelijk bestrooien met suiker en kaneel. Je kan er ook voor kiezen ze alleen te schillen en in zijn geheel te stoven.

Stap 2
De stoofpeertjes in een pan met de rest van de suiker en kaneel, de fles rode wijn en vul de fles wijn met water en doe die erbij. De stoofpeertjes moeten half onder het water verdwijnen. de stoofpeertjes zachtjes koken met het deksel dicht, tot de peertjes rood zijn geworden, dit duurt ongeveer 2 a 3 uur. 5 uur in de slowcooker op stand 2.

Variatietips

  1. Stoofpeertjes van gieser wildeman zijn de lekkerste.
  2. Je kan de peertjes ook heel stoven, duurt iets langer maar ziet er leuk uit bij het serveren.
  3. Maak van het vocht een siroop door het in te koken nadat de peertjes gaar zijn.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten