Ingrediënten
- 150 gr roomboter
- 200 gr meel
- 100 gr basterd suiker
- snufje zout
- 1 ei
Variatietips
- Er kan van het deeg ook 1 grote boterkoek maken, je rolt het deeg tot 1 bol en daarna maakt je de deegrol plat, maar zorg ervoor dat de hoogte van de koek niet meer is als 1 cm.
Bereiding
Stap 1
Meng alle ingrediënten goed door elkaar totdat het een stevige deeg wordt. maak er een rol van, ter dikte van een 2 euro munt. in plastic doen en 15 minuten in de koelkast. dan oven voor verwarmen op 160 �c . de rol in plakjes snijden van 1 cm. en de plakjes bestrijken met opgeklopt ei. de plakjes op de bakplaat met voldoende ruimte neerleggen, want de koekjes worden door het bakproces wat groter. in ongeveer 10 minuten in de oven bakken. de koekjes uit de oven halen als ze goudbruin van kleur zijn. de koekjes laten afkoelen, anders zijn ze slap en niet lekker.
Variatietips
- Er kan van het deeg ook 1 grote boterkoek maken, je rolt het deeg tot 1 bol en daarna maakt je de deegrol plat, maar zorg ervoor dat de hoogte van de koek niet meer is als 1 cm.