Ingrediënten
- 500 gr diepvriesbladeren
- 1 el olie
- 750 gr gehakt
- zout
- zwarte peper
- 1.5 el majoraan
- 300 gr uien
- 2 groene paprika's
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- bloem
- 800 gr gepelde tomaten
- 1 ei
Variatietips
- Als extra kan je ook voorgekookte aardappelschijfjes door heen doen.
Bereiding
Stap 1
De bladerdeegplakjes afgedekt laten ontdooien. De olie in een grote koekenpan of wok verhitten, het gehakt rullen. Op smaak brengen met zout, peper en majoraan en van het vuur nemen. De uien pellen en in ringen snijden. De paprika’s halveren, zaden verwijderen, wassen en in dunne repen snijden. Bedek met de bladerdeegplakjes een met bakpapier bedekte grote ovenschaal. Druk de naden vast tegen elkaar, zodat ze vast zitten/plakken aan elkaar. Vorm een opstaande rand en laat rondom 5 cm vrij. Hier en daar inprikken met een vork. De oven voorverwarmen op 200 graden. De tomaten goed uit laten lekken, over het deeg verdelen en wat platdrukken. Het gehakt, de uien en de repen paprika erover verdelen. De opstaande rand bladerdeeg omvouwen en zo over de vulling leggen. Bestrijken met de losgeklopte eierdooier. De hartige taart in het midden van de oven 30 minuten bakken.
Variatietips
- Als extra kan je ook voorgekookte aardappelschijfjes door heen doen.