Ingrediënten
- 500 gr pure chocolade
- 400 gr boter
- 360 gr suiker
- 200 gr bloem
- 6 eieren
- poedersuiker.
Variatietips
- De taart kan met slagroom en versiersels worden opgemaakt.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de boter, de blokjes chocolade en vier lepels water in een steelpan en laat dit zachtjes smelten op laag vuur.
Stap 2
Splits de eieren heel voorzichtig, er mag geen eigeel bij het eiwit komen. Klop het eiwit tot schuim.
Stap 3
Doe het eigeel en de suiker in een grote kom en roer totdat het mengsel wittig wordt.
Stap 4
Giet er nu de chocolade en de boter door en voeg nu beetje voor beetje de bloem toe, terwijl je steeds blijft roeren.
Stap 5
Schep er dan voorzichtig de eiwitten door en giet het beslag over in een ingevette bakvorm. Laat de taart ongeveer 1,5 uur in de oven bakken.
Stap 6
Laat de taart afkoelen en haal de taart als die afgekoeld is uit de vorm. De bovenkant bestrooien met poedersuiker dit geeft een leuk effect.
Variatietips
- De taart kan met slagroom en versiersels worden opgemaakt.